Soseaua Electronicii, nr. 48, Bucuresti

Informatii utile

Informatii utile si intrebari frecvente despre scoala moto si auto

detalii scoala moto

Mai jos poti gasi o serie de informatii utile si intrebari frecvente despre scoala moto si auto. Daca la final inca nu ai gasit raspunsul cautat ne poti intreba prin intermediul formularului de la pagina de Contact

De asemenea pentru informatii utile si articole detaliate arunca o privire la sectiunea de Blog. Vei gasi articole dedicate despre echipa noastra, inscriere, scoala moto si auto, examen, echipamente de protectie, detalii tehnice despre motociclete, calendar de evenimente moto si multe altele.

Din punct de vedere legal trebuie sa dureze minim 4 saptamani si maxim 6 luni.

Media cursantilor nostri a fost de cca 6 saptamani.
 • Taxa de scolarizare pentru pachetul moto standard este de 2100lei. Pentru celelalte pachete gasiti detaliile in pagina individuala a categoriei alese.
 • Taxa de inchiriere a masinii/motocicletei in ziua examenului este de 300lei.
 • Taxa de preschimbare permis este 89lei si se se poate achita la statii de self-pay sau puteti consulta detaliile furnizate pe siteul DRPCIV-ului.
 • Taxa pentru certificatul medical si avizul psihologic este variabila in functie de clinica aleasa. Pentru obtinerea avizului medical va fi necesar sa prezentati o adeverinta de la medicul de familie care sa ateste ca sunteti apt pentru condus si nu suferiti de boli cronice cu manifestare psiho-motorie.

Taxa de scolarizare poate fi achitata integral la inscriere sau in 3 rate proportionale sedintelor facute.

Toate actele sunt necesare in ziua inscrierii.

 • Carte de identitate.
 • Permis de conducere.
 • Cazier judiciar – cu mentiunea “examen auto/moto” (acum poate fi obtinut online prin ghiseul.ro sau la orice sectie de politie, gasiti programul aici).
 • Fisa medicala si aviz psihologic

Ambele certificate medicale trebuie eliberate cu mentiunea “obtinere permis categoria A/A1/A2” (dupa caz).  Atentie! – cele doua certificate sunt separate, rubrica de psihiatrie de pe fisa medicala constituie o parte a examenului medical iar avizul psihologic este un alt certificat.

 • Cursanti sub 18ani

In cazul cursantilor minori ce doresc sa se inscrie pentru categoria A1 este necesara o declaratie notariala de la ambii parinti in care este specificat ca ei sunt de acord cu scolarizarea si sustinerea examenului pentru categoria A1 (in dublu exemplar). De asemenea este necesar ca un parinte sa fie prezent la momentul inscrierii si in ziua examenelor teoretice si practice.

In cazul cursantilor minori ce se inscriu la categoria A1 sau A2 cu mai putin de 3 luni inaintea implinirii varstei de 18 ani este necesara o declaratie notariala de la ambii parinti in care este specificat ca ei sunt de acord cu scolarizarea pentru categoria respetiva si ca unul din parinti sa fie prezent la momentul inscrierii.

Pentru alte informatii despre scoala moto sau auto puteti consulta si siteul DRPCIV.

Indiferent cate categorii au fost obtinute anterior, cursurile de legislatie sunt obligatorii prin lege.

In ajutorul cursantilor noi am creat materiale didactice ajutatoare: cursul de legislatie in format PDF, mediu de invatare cu raspunsuri ajutatoare si simulare de examen teoretic. Toate aceste informatii vor fi disponibile prin intermediul programatorului online la care au acces cursantii dupa inscriere.

Pe langa orele de legislatie rutiera vei avea acces si la cursuri de mecania, prim ajutor si un curs despre echipamentele de protectie. 

Toate programarile vor fi facute prin intermediul unui programator online exclusiv accesibil cursantilor. Programatorul tine cont de categoria la care te-ai inscris si tipul de motocicleta care iti trebuie la sedinta si iti arata disponibilitatea lor. Tot prin intermediul acestui programator se pot face programarile si la cursurile teoretice suplimentare – mecanica, prim ajutor si curs explicativ despre echipamentele de protectie.

Sedintele de legislatie se fac la sediul scolii – Str. Litovoi Voievod nr 59.
Sedintele practice de poligon se fac in poligonul din Sos. Electronicii nr 48.
Sedintele practice de trafic vor incepe si se vor termina la poligon.
Sedintele de enduro se fac pe teren accidentat in zona Theodor Pallady. Gasiti toate adresele la pagina noastra de Contact.

Avem mai multe tipuri de motociclete si vei apuca sa le conduci pe toate.

Poligon:

Yamaha YBR de 125cm3, SYM NH-X de 125 cm3, Honda CBF de 125cm3, Kawasaki ER6n de 650cm3, Yamaha MT-07 de 700cm3.

Trafic:

Categoria A: Kawasaki ER6n de 650cm3, Yamaha MT-07 de 700cm3.

Categoria A2: Kawasaki ER6n de 650cm3 limitat, Yamaha MT-07 de 700cm3 limitat, Yamaha MT-03 de 300cm3 

Categoria A1: Yamaha YBR de 125cm3, Honda CBF de 125cm3, SYM NH-X de 125 cm3.

Detinatorii de categoria B vor putea iesi in trafic si cu: Honda Magna 49cm3 (mini chopper), Dayrona Hobby de 49cm3 si Derbi Senda de 49cm3.

Enduro:

Yamaha WR de 250cm3 si Honda XR de 125cm3.

Nu exista un standard de inaltime insa pentru persoanele sub 1,65m recomandam sedinta de test. Astfel oricine poate sa incerce motocicletele si pozitia pe care i-o confera acestea.

La orele practice trebuie sa vii doar cu o perechete de pantaloni lungi, manusi si o perechete de ghete cu aderenta buna si mai inalte decat gleznele (ghete de munte, bocanci; nu adidasi/pantofi/conversi). Vei avea la dispozitie echipament de protectie complet (genunchere/armura/casca si vesta cu airbag).

Cursantii care au deja echipament propriu pot veni si sustine orele sau examenul cu el.

Daca pe parcursul cursurilor vrei sa iti achizitionezi propriul tau echipament vei putea afla mai multe informatii la scoala moto in timpul cursului de Echipamente.

Examenul contine doua parti – proba teoretica si proba practica.

Primul lucru pe care vrei sa il faci este o programare online la DRPCIV pentru a iti inregistra dosarul. Inainte de a merge la DRPCIV trebuie sa achiti taxa pentru eliberarea unui nou permis de conducere. Odata inregistrat dosarul la DRPCIV vei merge sa faci pozele pentru permis si apoi ai acces in sala pentru sustinerea examenului teoretic.

Proba teoretica
 • va fi sustinuta la DRPCIV (numai dupa incheierea sedintelor practice si eliberarea dosarului) si la finalul lui te vei putea programa pentru proba practica (fie prin selectarea poligonului si a datei pe ecran imediat ce ai terminat examenul teoretic fie ulterior la ghiseu).
Proba practica
 • consta in proba de poligon (in maxim 3:30 min trebuie sa faci poligonul dupa schema stiuta) si apoi proba de trafic (tu vei conduce si instructorul va fi pasager iar politistul va va urma in masina de asistenta – vei conduce maxim 30 de minute dupa indicatiile politistului).

Daca pici examenul teoretic il poti sustine din nou dupa 15 zile cu acelasi dosar precum prima oara. Odata promovat examenul teoretic acesta ramane valabil pana la expirarea dosarului.

Daca pici examenul practic atunci trebuie sa sustii 3 sedinte suplimentare in baza carora noi iti eliberam o adeverinta cu care vei putea sa te reprogramezi la examenul practic.

Odata incheiate cursurile practice dosarul este valabil un an. Examenul poate fi sustinut de mai multe ori cata vreme dosarul este valabil.

 • Cazierul judiciar este valabil timp de 6 luni
 • Fisa medicala si avizul psihologic sunt valabile 12luni

Pune o intrebare:

Harta site @Copyright 2019 Hey Moto. Toate drepturile rezervate. Webdesign realizat de Agentia Plum Media.
Call Now Button