Înscrie-te!

Soseaua Electronicii, nr. 48, Bucuresti

What Are You Looking For?

Aici vei găsi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de procesul de înscriere și desfășurare a cursurilor la școala noastră moto. Dacă ești la începutul drumului spre obținerea permisului de motocicletă sau dacă ai întrebări despre pașii pe care trebuie să-i urmezi, suntem aici să te ajutăm. Am pregătit o serie de informații detaliate care acoperă totul, de la costuri și acte necesare, până la detalii despre echipamentele de protecție, tipurile de motociclete disponibile și modul de desfășurare a examenelor.

Indiferent dacă ești interesat de categoria A, A2, A1 sau 125B, vei găsi aici toate detaliile necesare pentru a te pregăti corespunzător. De asemenea, vei putea afla mai multe despre durata cursurilor, condițiile de plată, dar și sfaturi utile pentru a-ți face experiența cât mai plăcută și ușoară.

Dacă la finalul acestei secțiuni ai nevoie de informații suplimentare, nu ezita să ne contactezi. Suntem aici pentru a te ghida la fiecare pas!

Mai ai întrebări la care nu ți-am răspuns?

    HeyMoto

    Training Center

    Ai permis de motocicletă și vrei să te perfecționezi?

    Informații utile

    Din punct de vedere legal, trebuie să dureze minimum 4 săptămâni și maximum 6 luni.

    Media cursanților noștri a fost de circa 6 săptămâni.

    • Taxa de școlarizare pentru pachetul moto standard este de 2100 lei. Pentru celelalte pachete găsiți detaliile în pagina individuală a categoriei alese*.

    • Taxa de închiriere a motocicletei în ziua examenului este de 300 ron.

    • Taxa de preschimbare permis este de 89 ron și se poate achita la stații de self-pay sau puteți consulta detaliile furnizate pe site-ul DRPCIV.
    • Taxa pentru certificatul medical și avizul psihologic este variabilă în funcție de clinica aleasă. Pentru obținerea avizului medical va fi necesar să prezinți o adeverință de la medicul de familie care să ateste că ești apt pentru condus și nu suferi de boli cronice cu manifestare psiho-motorie.


    *Vezi mai multe detalii despre preț Categoria A, preț Categoria A2, preț Categoria A1, preț Categoria 125B

    Taxa de școlarizare poate fi achitată integral la înscriere sau în 3 rate proporționale ședințelor făcute.

    Toate actele sunt necesare în ziua înscrierii:
    Carte de identitate
    Permis de conducere (dacă este cazul)
    Cazier judiciar - cu mențiunea examen moto (acum poate fi obținut online prin ghiseul.ro sau la orice secție de poliție)
    Fișa medicală și aviz psihologic (ambele certificate medicale trebuie eliberate cu mențiunea obținere permis categoria A/A1/A2/B125 (după caz).

    Atenție! - cele două certificate sunt separate, rubrica de psihiatrie de pe fișa medicală constituie o parte a examenului medical, în timp ce avizul psihologic este un alt certificat.

    În cazul cursanților minori ce doresc să se înscrie pentru categoria A1, este necesară o declarație notarială de la ambii părinți în care este specificat că ei sunt de acord cu școlarizarea și susținerea examenului pentru categoria A1 (în dublu exemplar).
    De asemenea, este necesar ca un părinte să fie prezent la momentul înscrierii și în ziua examenelor teoretice și practice.
    În cazul cursanților minori ce se înscriu la categoria A1 sau A2 cu mai puțin de 3 luni înaintea împlinirii vârstei de 18 ani, este necesară o declarație notarială de la ambii părinți în care este specificat că ei sunt de acord cu școlarizarea pentru categoria respectivă și este necesar ca unul din părinți să fie prezent la momentul înscrierii.

    Pentru alte informații despre școala moto puteți consulta și site-ul DRPCIV.

    Indiferent câte categorii au fost obținute anterior, cursurile de legislație sunt obligatorii prin lege.
    În ajutorul cursanților, noi am creat materiale didactice ajutătoare: cursul de legislație în format PDF, mediu de învățare cu răspunsuri ajutătoare și simulare de examen teoretic.
    Toate aceste informații vor fi disponibile prin intermediul programatorului online la care au acces cursanții după înscriere.
    Pe lângă orele de legislație rutieră, vei avea acces și la cursuri de mecanică, prim ajutor și un curs despre echipamentele de protecție.

    Toate programările vor fi făcute prin intermediul unui programator online, exclusiv accesibil cursanților.
    Programatorul ține cont de categoria la care te-ai înscris și tipul de motocicletă care îți trebuie la ședință, arătându-ți disponibilitatea lor.
    Tot prin intermediul acestui programator, se pot face programările și la cursurile teoretice suplimentare - mecanică, prim ajutor și curs explicativ despre echipamentele de protecție.

    Ședințele de legistație se fac la sediul școlii - Str. Litovoi Voievod 59, București
    Ședințele practice de poligon se fac în poligonul din Șoseaua Electronicii 48, București
    Ședințele practice de trafic vor începe și se vor termina la poligon
    Ședințele de enduro se fac pe teren accidentat în zona Theodor Pallady

    Mai multe informații și direcții găsiți în pagina noastră de contact.

    Avem mai multe tipuri de motociclete și vei apuca să le conduci pe toate!

    Poligon
    Yamaha YBR de 125cm³, SYM NH-X de 125 cm³, Kawasaki ER6n de 650cm³, Yamaha MT-07 de 700cm³.

    Trafic
    Categoria A: Kawasaki ER6n de 650cm³, Yamaha MT-07 de 700cm³
    Categoria A2: Yamaha MT-07 de 700cm³ limitat, Yamaha MT-03 de 300cm³
    Categoria A1: Yamaha YBR de 125cm³, SYM NH-X de 125cm³

    Deținătorii de categoria B vor putea ieși în trafic și cu: Daytona Hobby de 49cm³ și Derbi Senda de 49cm³

    Enduro
    Yamaha WR de 250cm³ și Honda XR de 125cm³

    125B
    Scuter SYM Jet 14 de 125cm³

    Nu există un standard de înălțime, însă pentru persoanele sub 1,65m recomandăm ședința de test. Astfel, oricine poate să încerce motocicletele și poziția pe care i-o conferă acestea.

    • La orele practice trebuie să vii doar cu o pereche de pantaloni lungi, mânuși și o pereche de ghete cu aderență bună și mai înalte decât gleznele (ghete de munte, bocanci; nu adidași/pantofi/converși).
    • Vei avea la dispoziție echipament de protecție complet - genunchiere, armură, cască și vestă cu airbag
    • Cursanții care au deja echipament propriu pot veni și susține orele sau examenul cu el.
    • Dacă pe parcursul cursurilor vrei să îți achiziționezi propriul echipament, vei putea afla mai multe informații la școala moto în timpul Cursului de echipamente.

    Examenul conține două părți - proba teoretică și proba practică
    • Primul lucru pe care trebuie să îl faci este o programare online la DRPCIV pentru a îți înregistra dosarul. Înainte de a merge la DRPCIV, trebuie să achiți taxa pentru eliberarea unui nou permis de conducere. Odată înregistrat dosarul, vei merge să faci pozele pentru permis și apoi ai acces în sala pentru susținerea examenului teoretic.

    Proba teoretică va fi susținută la DRPCIV (numai după încheierea ședințelor practice și eliberarea dosarului). La finalul examenului te vei putea programa pentru proba practică (fie prin selectarea poligonului și a datei pe ecran imediat ce ai terminat examenul teoretic, fie ulterior la ghișeu)

    Proba practică constă în proba de poligon (în maximum 3:30 min trebuie să faci poligonul după schema pe care o vei învăța la ședințele de poligon), iar apoi, în ordinea programărilor, proba de trafic (unde tu vei conduce și instructorul va fi pasager, iar polițistul va va urma în mașina de asistență - vei conduce maximum 30 de minute după indicațiile polițistului).

    Dacă pici examenul teoretic îl poți susține din nou după 15 zile cu același dosar ca prima oară. Odată promovat examenul teoretic, acesta rămâne valabil până la expirarea dosarului.

    Dacă pici examenul practic, atunci trebuie să susții 3 ședințe suplimentare în baza cărora noi îți eliberăm o adeverință cu care vei putea să te reprogramezi la examenul practic.

    Odată încheiate cursurile, dosarul este valabil 1 an.
    Examenul poate fi susținut de mai multe ori câtă vreme dosarul este valabil.

    Cazierul judiciar este valabil timp de 6 luni.
    Fișa medicală și avizul psihologic sunt valabile 12 luni.

    Mai ai întrebări la care nu ți-am răspuns?